lauantai 5. toukokuuta 2012

Cinco de Mayo ja viisipäinen hapsiainen

-->
Se on Cinco de Mayo eli Viides Toukokuuta meneillään! 

Meksikonmaalla tämä tarkoittaa sitä, että (tietyissä osissa maata) 5. toukokuuta juhlitaan Pueblan taistelun vuosipäivää. TODELLA tiivistetysti sanottuna Pueblan taistelua käytiin 5.5.1862 Pueblan kylän lähellä, jossa Meksikon armeija voitti hyökkäävät ranskalaisjoukot. Meksikon epätodennäköisen voiton muistona vietetään siis vuosittain juhlapäivää Cinco de Mayo, joka on suoraan suomeksi käännettynä Viides Toukokuuta. Meksikon historiasta kiinnostuneille löytyy lisää infoa englanniksi esim. tästä (Cinco de Mayo) tai tästä (Battle of Puebla).

Meidän Meksiko-fanius ei nyt ole oikeasti niin överiä (eipä), kun joku nyt voisi näistä jutuista luulla. Mutta onhan se mielenkiintoinen paikka, sen historiasta puhumattakaan! Päätettiin sitten tänään viettää Cinco de Mayoa tekemällä meksikolaista ruokaa, ja pakko sanoa, että tuli niiin hyvää! Vai eikö chilinmakuinen tulinen tomaattikeitto, chorizonachot, parmankinkulla, vuohenjuustolla ja jalapeñolla täytetyt quesadillat, tortillarullat savukinkulla ja tuoreella korianterilla ja lisukkeena itsetehtyä guacamolea, kuulosta muka hyvälle?? NO KYLLÄ! 

Tämä on taas näitä puhelimella otettuja kuvia, eikä anna oikeutta ruoalle. Kuvasta puuttuu vielä huippuhyvä quacamole (kaupan valmiit samanlaiset joutaa roskiin) ja taivaallisen ihana tomaattikeitto! (Ei kai yltiökehuista huomaa, että se olin just minä, joka teki nuo kaksi viimeksimainittua? ;)

Tekasin sitten myös ne samaan päivään liittyvät kynnet, heh! On kyllä niin vapaalla kädellä tehty kun olla ja voi, mutta hauskat kun mitkä!

Siispä saanko esitellä, viisipäinen hapsiainen!


Myö meksikolaiset jatketaan nyt löhöilyä, palaillaan!

4 kommenttia:

  1. Tosi hauskat kynnet! :)) Ja mun mielestä hyvin tehty myös.

    VastaaPoista
  2. taiteiletko mullekin pääkallot kynsiin? nuo näyttää aivan ihanilta, mutta jotenkin tuntuu, että omat käsinmaalaustaidot ei ihan venyisi noihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tottahan toki! :D varaa paljon aikaa ja hyvät pyllylihakset niin niillä pääsee pitkälle! :D

      Poista