sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sunnuntaifiilistelyä

Hyvinhän se eilinen meni, kukaan ei pukluillu ainakaan ruoan takia. No ei juomienkaan! Ilta oli kyllä täynnä vauhtia ja hauskoja tilanteita.

Illallisten menuna oli etelän hetelmiä, nachoja salsan ja kotitekoisen guacamolen kanssa ja jälkiruokana suklaatuorejuustokakku. Juomapuolelta löytyi meksikolaista bisukkaa, mojitoja ja ihan rehellistä ja miehekästä tequilaa.

Alunperin meinasin tehdä jälkiruoaksi meksikolaista suklaakakkua, joka eroaa tavan suklaakuivakakusta sillä, että siihen lisätään cayennepippuria tai meksikolaista chilijauhetta, balsamiviinietikkaa ja kanelia. Eri resepteistä riippuen kakkuun voi toki laittaa muitakin mausteita, mutta pääideana on, että kakku on mausteinen suklaakuivakakku, yleensä vielä suklaakuorrutteella ja päällä voi olla esim. tuoreita marjoja. Jostain syystä kakku vaihtui kuitenkin suklaatuorejuustokakkuun, joka oli kyllä sekin tosi suosittua!

Ruoka maistui ja kylmät juomat menivät kaupaksi! Ylimmässä kuvassa näkyvä Scorpion Mezcal on tuotu mistäs muualta, kuin Meksikosta. Mezcal on agaavekasvista valmistettua väkiviinaa, niinkuin tequilakin. Mezcal eroaa tequilasta oikeastaan vain valmistustavassa; tequilaa tehdessä agaavekasvin ydin, piña eli käpy, paistetaan uunissa, kun perinteistä mezcalia tehdessä käpy paahdetaan suuressa maakuopassa kuumien kivien päällä. Ja sitten tislataan kävystä mehut, ikäännytetään, pullotetaan jne. Mezcalin perinteinen tekotapa antaa sille sen voimakkaan ja savuisen maun. Ollaan Teron kanssa käyty tequilamuseossa, ja tuo tequilan tai mezcalin valmistus on tosi mielenkiintoista minun mielestä, saatanpa tehdä siitäkin jonkun postauksen joskus.

Mutta niin, tuolla Scorpion Mezcal -pullon pohjalla on siis skorpioni! Joissakin tequilapulloissahan on pohjalla mato. Ja nyt oon ilonpilaaja, sillä jos joku kuvitteli, että se mato sisältää hallusinogeenejä, niin paskat! Se on siellä vain koristeena! Scorpionin kanssa sama homma, paitsi joskus olen jostain kuullut, että pistimen myrkyn jäämiä löytyy alkoholista. Mezcalia ja skorpionin myrkkyjä ei kyllä testattu eilen illalla, kun eräs vieraista oli tuonut mukanaan tequilapullon!

Ilta sujui oikein rattoisasti huippukivassa seurassa rupatellen, naureskellen, lauleskellen ja kynsiä lakkaillen. Tytöt kummastelivat minun (heidän mielestään suurta) lakkamäärää, vaikka eihän noita pulloja ole kertynyt kun vasta muutama kymmenen! Ei tässä nyt ole vielä ehtinyt ostaakaan monta pönikkää, ihmetellään sitä määrää uudestaan vaikka vuoden lopulla! ;)

Kuopion keskustan saluunoissa tuli pyörittyä ja diskoteekkiin päädyttiin lopulta asettautumaan. Laitetaas tähän loppuun hauska (vaikka huonolaatuinen) kuva, jonka näppäsin luurilla baarissa. 


Jollakin sankarilla oli ollut niin kiire (ja kova känni), että oli popo karannut jalasta! Heti kun näin tuon, piti kurkistaa vieressä istuvaa ystävää, joka oli siinä kunnossa, että olisi helposti voinut hävittää kenkänsä sitä tajuamatta. Mutta nou hätä, ei ollu hänen mono!

2 kommenttia:

  1. Tequilassa ei oo sitä matoa vaan nimenomaan Mescalissa, pitäishän tuo tietää jos on valmistukseen perehtyny ;) Ainaki näin kerto täti ja äiti, joista ensimmäinen asuu Meksikossa viidettä vuotta ja toinen on pitkän linjan ravintolatyöntekijä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Arvasin, että joskus jostakin puskista löytyy joku anonyymi besserwisser! ;)

      Mutta näinhän se on, tequilapullossa sitä matoa ei PITÄISI olla, mutta niinkuin kirjoitin ylempänä, joissakin tequilapulloissa se on.

      Aivan huippua, jos mun blogi antaa keskustelunaiheita koko perheelle! Kiitos!

      Poista